6 Ιουν 2013

Συνέντευξη με τον Βορειοηπειρώτη Υποψήφιο του MEGA- EEMM, Γιώργο Γιάννη

Ως άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική υπερασπιζόμενος το έθνος μου, με αφορά άμεσα και νομίζω ότι πρέπει να αφορά κάθε Έλληνα, το τί συμβαίνει στη γειτονική μας Αλβανία και συγκεκριμένα στις εκλογές της γείτονος χώρας που θα γίνουν στις 23 Ιουνίου.

Για το λόγο αυτό, πήρα την πρωτοβουλία να πάρω συνέντευξη από τον συμπολίτη μου Γιώργο Χαρ. Γιάννη, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής της Περιφέρειας Αργυροκάστρου σε αυτές τις εκλογές, με το κόμμα MEGA- EEMM που εκπροσωπεί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.


Κύριε Γιάννη πείτε μου δυο λόγια για εσάς.

Γεννήθηκα στην Βραχογοραντζή Αργυροκάστρου στις 7 Ιουλίου 1982. Τελείωσα Μηχανολογία στις Επαγγελματικές Σχολές του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ( ΟΑΕΔ ) στην Λαμία το 2000 όπου έχω εγκατασταθεί από το 1991.
Από το 1999 έως και το 2012 εργαζόμουν σε κατασκευαστικές εταιρείες με πεδίο εργασίας τις μεταλλικές κατασκευές. Από το 2012 έως και σήμερα ασχολούμαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας στον κατασκευαστικό τομέα.
Το 2007-2008 παρακολούθησα τα σεμινάρια από το ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ του Υπουργείου Παιδείας Ελλάδος.
Ασχολούμαι από νωρίς με τα κοινά συμμετέχοντας σε όλες τις κινητοποιήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα και ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα για την επαναφορά των περιουσιών , για την ανάπτυξη του πολιτισμού και την ανάπτυξη της Δερόπολης , της Ρίζας, του Πωγωνίου και όλης της Ελληνικής Μειονότητας .

Ως υποψήφιος βουλευτής τί θα θέλατε να πείτε στους Έλληνες της Β. Ηπείρου;

Θα ήθελα αυτές τις δύσκολες στιγμές  να τους καλέσω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για αλλαγή.
Θέλω όμως να τους πω και δύο λόγια για την δικιά μας ενότητα.
Είναι ενότητα λαού αποφασισμένου να γράψει ο ίδιος τις τύχες του.
Είναι ενότητα που απορρέει από την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη, αυτήν που όλοι μας έχουμε ζήσει στην παράδοση και ιστορία μας.
Δεν πιστεύουμε σε μεσίες αλλά στον ενωμένο Βορειοηπειρωτικό Λαό.
Τις τεράστιες δυσκολίες, προσωπικές, και συλλογικές θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί. Σήμερα βγαίνουμε μπροστάρηδες εμείς , αύριο πολύ περισσότεροι.
Ενώνουμε τις δυνάμεις στο Κόμμα των Ελλήνων γιατί θέλουμε να παλέψουμε για την αλλαγή σε μια κατάσταση που μας προσβάλει όλους μας και μας απειλεί με διάλυση.
Τα προβλήματα του τόπου μας πολλά, αλλά και η διαχείριση τους πρόχειρη χωρίς εθνικό σχέδιο. Οι ευθύνες διαχέονται σε όλους, σε πολιτικούς πρώτα που δεν τολμούν και βλέπουν την πολιτική σαν επάγγελμα αλλά και σε εμάς που τους ανεχόμαστε.
Όχι πια , η πολιτική αφορά όλους εμάς, όλους εσάς.
Μαζί να παλέψουμε για την αλλαγή, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και προοπτικής στον τόπο μας.
Να σταματήσουμε να αισθανόμαστε ξένοι στον τόπο μας.
Να προκόψουμε, να δημιουργήσουμε, να αξιοποιήσουμε του πλούσιους φυσικούς και κοινωνικούς πόρους μας για την ανάπτυξη της Δρόπολης.
Προσωπικά αυτά που τους επικαλούμαι παραπάνω τα έχω υπηρετήσει και θα συνεχίσω να τα υπηρετώ και μαζί με άλλους άξιους συμπατριώτες στο Κόμμα των Ελλήνων.
Είναι ο καιρός να τα υπηρετήσουμε μαζί. Τους καλώ να μας δώσουν την δύναμη , να την κάνουμε δύναμη αλλαγής και ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Κύριε Γιάννη, Συνέλληνα
Εύχομαι καλή επιτυχία σε εσάς αλλά και στο κόμμα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου μας.


Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου